Van der Meulen klompenmakerij & schoenmode
Eenrumer klompen sinds 1900

Een Nederlands product?

Jazeker, hoewel volgens sommige bronnen de klomp niet is uitgevonden in Nederland, maar in het noorden van Frankrijk. Zo'n 700 jaar geleden droeg men daar voor het eerst een houten voetbedekking. Nog niet zo heel lang geleden was dit houten schoeisel in bijna heel Europa in gebruik, van Spanje en Italië, tot in Noorwegen en zelfs Rusland.

Vanaf het begin van zestiende eeuw gingen de Nederlanders steeds meer klompen dragen. De klomp dankte z'n populariteit vooral aan de geschiktheid in het, vaak vochtige, Nederlandse klimaat. In het begin van de twintigste eeuw was de vraag naar klompen zeer groot. Sindsdien is de afzet teruggelopen, maar vanaf de jaren zestig nam de populariteit van de klomp weer toe.

En dat is geen wonder, want het lopen op klompen is uitermate gezond voor alle leeftijden. Niet te onderschatten is het gemak van een paar klompen. Je trekt ze zonder veel moeite snel aan en uit. Zeker de Eenrumer tripklomp (met riemen over de wreef) is een product waar iedereen zo op wegloopt!

Liefde voor hout

In 1900 begon Douwe van der Meulen met het maken van Eenrumer Klompen. Zijn liefde voor het werken met hout deed hem kiezen voor dit ambacht. Doordat hij veel aandacht besteedde aan de pasvorm van de klompen breidde zijn klantenkring zich gestaag uit. In 1920, toen zijn zoon Jetze hem al meehielp, kreeg hij de kans machines aan te schaffen.

De goede naam, die de Eenrumer klompen van de familie Van der Meulen verwierven, deed de vraag verder stijgen. Kwaliteit en pasvorm werden echter nooit uit het oog verloren.

Met hetzelfde uitgangspunt houden de derde en de vierde generatie, Douwe en Robert, zich bezig met hun traditierijke product. Uit de wijde omtrek weten de klanten hun klompenmakerij te vinden. Velen waarderen ook het feit dat er kleine aanpassingen van de pasvorm mogelijk zijn en dat bij de tripklompen de riemen op maat worden vastgespijkerd.

Let op:
Kwaliteit en pasvorm staan bij ons hoog in het vaandel.
Bij verkoop via het Internet verliezen wij het zicht op de gebruiker, waardoor onnodig klachten zouden kunnen ontstaan over de pasvorm en de kwaliteit. Om die reden hebben wij geen webshop.
Wel kunt u als vaste klant telefonisch klompen bestellen. U weet dan immers de maat en ook of er kleine aanpassingen nodig zijn.